Zo gebruikt GysamNet de Meeting Owl om de onderwijservaring op afstand te verbeteren

Case Study | GysamNet

GysamNet

7.500 leerlingen op 11 middelbare scholen / 1.500 docenten.

BELANGRIJKSTE RESULTATEN
  • Natuurlijke leerervaring voor deelnemers op verschillende locaties mogelijk gerealiseerd tegen een schappelijke prijs.

  • De Meeting Owl bood zowel studenten als docenten flexibiliteit, zodat iedereen effectief kon samenwerken.

Plan een demo

Onderwijs op afstand is sinds de coronacrisis populairder geworden. Veel instellingen die leren op afstand vóór de pandemie niet als een reële optie beschouwden, hebben nu zelf de vele pluspunten ervaren. 

GysamNet is een samenwerkingsverband tussen 11 bovenbouwscholen uit verschillende gemeenten. Ze coördineren hun onderwijs in meerdere talen. GysamNet liep daarin voorop. Sinds 2009 realiseert dit verband mogelijkheden voor onderwijs op afstand, met als beginsel dat studenten in elke studierichting de mogelijkheid moeten krijgen om talen te studeren. 

Om zowel studenten als docenten een betere ervaring voor onderwijs op afstand te kunnen bieden, ging GysamNet op zoek naar nieuwe mobiele en betaalbare technische oplossingen. Het doel: een natuurlijkere leerervaring, hoewel de deelnemers niet allemaal op dezelfde locatie zitten. De Meeting Owl was de perfecte oplossing.

GysamNet selecteerde een aantal verschillende oplossingen die mogelijk aan deze wensen voldeed en liet schoolhoofden en docenten meebeslissen welke oplossing in hun klaslokalen de beste was. De Meeting Owl voldeed aan de belangrijkste eisen: mobiliteit en betaalbaarheid. Zo werd er binnen het GysamNet-programma voor elk van de 11 bovenbouwscholen een Meeting Owl aangeschaft. Daarna ging GysamNet testen en werd er feedback verzameld om er zeker van te zijn dat dit de juiste keuze was.

De positieve feedback stroomde binnen, dus toen volgde de implementatie. Emelle Kyllonen is docent digitalisering en heeft de rol om digitale oplossingen voor GysamNet te vinden en te implementeren. Emelle vertelt: “Eerst vroegen we schoolhoofden en docenten hoe ze tegenwoordig omgaan met absentie en invallers. Daarna introduceerden we de Meeting Owl en gingen we erop in hoe we die kunnen inzetten in dat soort situaties.”

Nu gebruikt GysamNet de Meeting Owl niet alleen voor onderwijs op afstand, maar ook voor ondersteuningsgroepen voor studenten en interne vergaderingen. Flexibiliteit is essentieel en dat is precies wat de Meeting Owl biedt, voor zowel studenten als docenten. “Met deels thuiswerken kom je tegemoet aan de behoefte van vrijheid. Dat hoort erbij voor de jongere generatie. Verder helpt de Meeting Owl de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. Nieuwe docenten zijn moeilijk te vinden, dus hebben we nieuwe mogelijkheden nodig met de huidige leraren,” aldus Kyllonen.

Zien is geloven

Lees dit ook

Universiteit van Stockholm

Zo zet de universiteit van Stockholm de Meeting Owl in voor gebruiksvriendelijke hybride vergaderingen